GEZONDHEIDSCENTRUM DE SCHOOTEN

OPDRACHT

Door SEED architects is voor Woningstichting Den Helder een nieuw gezondheidscentrum ontworpen in het bestaande woonzorgcentrum De Golfstroom. In dit nieuwe gezondheidscentrum zijn diverse eerstelijns zorgverleners bij elkaar gebracht, die hierdoor betere zorg kunnen bieden aan de bewoners van De Schooten, de omliggende woonwijk aan de zuidkant van Den Helder. Het gezondheidscentrum bevat een huisartsenpraktijk, een apotheek, een tandartspraktijk, een praktijk voor fysiotherapie, een thuiszorgkantoor, een bloedafnamepost, een psychologenpraktijk, logopediepraktijk en een huidtherapiepraktijk.

CONCEPT

Het atrium van het bestaande Golfstroom gebouw vormt het gemeenschappelijk hart van het gezondheidscentrum dat de er omheen liggende zorgverleners met elkaar verbindt.

ONTWERP

Na binnenkomst van het gebouw via de hoofdentree bevindt men zich in de centraal gelegen gemeenschappelijke wachtruimte in het bestaande atrium. De entrees van de afzonderlijke zorgverleners zijn rondom deze wachtruimte gepositioneerd. Grote wandposters van meerpalen aan het strand roepen de sfeer op van de kust rond Den Helder. Ruwhouten wachtmeubilair, een entreepad dat doet denken aan een aanlegsteiger en houten accenten versterken dit beeld. Het interieur is ontworpen door interieurarchitect Frans Tauber.

PROJECTINFORMATIE
LOCATIE: DEN HELDER
OPDRACHTGEVER: WONINGSTICHTING DEN HELDER
ONTWERP: 2012-2016
REALISATIE: 2017
OMVANG: 2.000m² VERBOUW
BOUWKOSTEN: € 3,2 MLN EX BTW (2017)
Contact Us

Please send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search