DAGBEHANDELINGSCENTRUM MEDIANCE

OPDRACHT

In 2008 heeft het Gemini Ziekenhuis in Den Helder gevraagd SEED architecten om hen te helpen bij het realiseren van een dagbehandelingskliniek in de stad Schagen (20 km van Den Helder) om regionaal planbare zorg te bieden. De dagbehandelingskliniek diende met een toegewijd team van professionals kleinschalige electieve zorg te bieden, verzekerd en niet-verzekerd. Bovenaan stond dat alles zou zijn gericht op de individuele wensen en behoeften van de patiënten.

CONCEPT

GLAD TO BE PATIENT

Een 1200m² groot bestaand kantoorgebouw, gelegen in Schagen, moest worden verbouwd om deze nieuwe kliniek te huisvesten. Het programma omvatte een kliniek en een operatieafdeling met twee operatiekamers en polikliniek. Het gebouw bestaat uit vier afzonderlijke vleugels: elke vleugel werd een andere functie en een bijpassende sfeer in het interieur gegeven.

ONTWERP

De hal op de begane grond is voorzien van een lounge en health bar; de andere vleugel huisvest een polikliniek en een röntgenkamer. Op de eerste verdieping bevat de ene vleugel de operatiekamers en bijbehorende ruimtes en de andere vleugel de intake en post-recovery. Hier kunnen patiënten na het ontwaken uit de narcose herstellen in een ontspannen sfeer totdat ze klaar zijn om naar huis te gaan.
In de lay-out werd extra aandacht besteed aan de privacy van de patiënt, de routing door het gebouw en de gewenste look en feel. Het werd een aantrekkelijke omgeving voor zowel personeel als de patiënten door het gebruik van natuurlijke materialen en bijpassende kleurkeuze. Het is een polikliniek met hoogwaardige, moderne faciliteiten: de keuze van de materialen is in lijn met de functie van de ruimten en dragen bij aan een gastvrij onthaal en een optimaal contact tussen patiënt en personeel. De wachtkamers hebben een lounge-sfeer, het operatiekamercomplex heeft een transparante en professionele uitstraling. Patiënten voelen zich in goede handen en daardoor op hun gemak. De routing door het gebouw zorgt voor een maximaal niveau van privacy en voldoet aan de logistieke werkprocessen.

PROJECTGEGEVENS
LOCATIE: SCHAGEN
OPDRACHTGEVER: NOORDWEST ZIEKENHUISGROEP
ONTWERP: 2008
REALISATIE: 2010
OMVANG: 1.140 M² BVO, 2 OPERATIEKAMERS
BOUWKOSTEN: € 1.5 MLN EXCL. BTW (2010)
Contact Us

Please send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search