WHAT WE DO

HAALBAARHEID

GROOT_3D plein-met mensjes

Masterplanning & Strategie

Complexe huisvestingsopgaven ,waarop een diversiteit aan facetten van invloed is, vragen om een samenhangende ontwerpoplossing. SEED architects ontwikkelt masterplannen waarbij in hoofdlijnen onder meer programma, functionaliteit, duurzaamheid, kwaliteit, financiën, fasering en toekomstgerichtheid in evenwicht worden samengebracht. Met name in deze fase is strategisch denken van belang om deze balans te vinden. Maar ook de diverse steakholders dienen mee te kunnen gaan in de belangen van het plan.

ARCHITECTUUR

What we do

Gebouwen ontwerpen

Alhoewel architectuur de kern van onze werkzaamheden uitmaakt, is het voor ons het resultaat van een heel proces er naar toe. We streven daarbij naar een gebouwde omgeving in optimale balans, een omgeving die voor iedereen betekenis heeft, de gebruikers van de gebouwen in het bijzonder. Het ontwerpen van deze omgeving eindigt pas als op detailniveau alles op elkaar is afgestemd. Daarom doen we graag opdrachten waarin we het project van de start tot de oplevering begeleiden en toetsen na de ingebruikname.

BUILDING INFORMATION MODELING (BIM)

BiM_Icoon_detail

We gebruiken Revit sinds 2002

Gelovend in de kracht van 3D-software en ons verbazend over de traagheid van de bouwsector in vergelijking met bv de auto-, vliegtuig- en bootindustrie, zijn we begonnen met 3D-software halverwege de jaren 90. Met Revit van Autodesk kreeg de ontwikkeling van BIM-software een boost. In 2002 startte SEED architectes met het modelleren van hun eerste project en sinds 2004 werd elk nieuw project gemodelleerd in Revit. Tegenwoordig testen we onze ontwerpen niet alleen meer op stedenbouw, architectuur en materialisatie en techniek maar ook op hoeveelheden, schaduwstudies, energieverbruik, onderhoud, etc.

INNOVATIE

Productontwikkeling

Bij het constant zoeken naar verbetering en vernieuwing loop je af en toe er tegenaan dat iets nog niet bestaat en moet worden ontwikkeld. Als dat binnen ons vermogen ligt doen we dat graag al dan niet in samenhang met derden. Voorbeelden van deze productontwikkeling zijn:

  • IFD systeemwanden in het Martini Ziekenhuis
  • Bedsite terminal in Mediance Schagen
  • Software voor het overzichtelijk gebruik in Nederlands / Engels van de Standaard Taakbeschrijving (STB) voor architecten en ingenieurscontracten. Een preview vind je hier. De STB-tool (MS Excel en alleen voor Windows) is  hier te bestellen voor een bedrag van €600,-)
  • Software die gegevens uit BIM-modellen gebruiken en berekeningen maken over investeringskosten, energieverbruik en onderhoud.

Studies

Ontwikkelingen gaan snel. Wat dat kan betekenen voor de gebouwde omgeving willen we graag weten. Daarom doen we mee aan studies onderzoek naar verschillende onderwerpen:

  • “Van 0 tot 2e-lijn” – Een studie naar de mogelijkheden om preventieve zorg en 1e-lijnszorg te koppelen.
  • “Chameleon” – Een studie naar het toekomstige ziekenhuis
  • “Take-25” – Inzending voor een ideënprijsvraag in 2005 naar de zorg in 2025
  • “Palliatieve zorg” – Onderzoek naar een voorziening voor palliatieve zorg
  • “Zorgboulevards” – Onderzoek naar de kansen voor zorgboulevards
  • “A stimulating environment” – Een ontwerpchecklist voor het bereiken van een Healing Environment die ook buiten de zorg toepasbaar bleek.
Contact Us

Please send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search